Om hen.

 

Jeg heter Henriette Bjørndal Kjær, og er navnet bak smykkemerket hen. Jeg er utdannet gullsmedmester og smykkedesigner med utdannelse fra Plus-skolen i Fredrikstad og University of Jewellery i Birmingham. Jeg jobber med designutviklingen og produksjon på eget verksted i Tønsberg.

Personlig har jeg en forkjærlighet for det enkle, nordiske med rene linjer og geometriske former. Jeg blir inspirert av nordisk natur og tradisjon, men også av arkitektur, interiør og menneskene rundt meg. Jeg ser detaljer som inspirerer meg overalt. Inntrykk og opplevelser blir stadig omgjort til former og skisser som senere blir til nye smykker. Den største inspirasjonskilden er kanskje livet i seg selv. Et inderlig ønske om å designe og lage små hverdags-kunstverk med en minimalistisk og edgy touch er den essensielle i ideen bak smykkemerket hen. 

Fascinasjonen for våre omgivelser og de sterke formene som fremtrer overalt, hvis vi tillater oss å oppdage dem, inspirerer meg. Jeg ønsker at smykkene mine skal fortelle en historie og gi bæreren muligheten til å uttrykke sin personlighet. Når du bærer et hen-smykke, bærer du en liten historie som fremhever og minner deg på hvem du er og hva du står for. De gjennomgående rene linjene i smykkene gjør det mulig å kombinere dem akkurat som du ønsker, og lage ditt eget personlige uttrykk.